By incorporating pedestrian and bike paths into its transportation strategy, Istanbul can build a physical and social infrastructure that optimizes the participation of all people, regardless of physical and mental disabilities.
Istanbul then would be not simply Europe’s largest and fastest growing city. It would be its model.

Monday, December 10, 2007

Cihangir Koşuyor . . . Belgrat Ormanı’nda

Gelecek Pazar – 16 Aralık – tekrar Cihangir Sports Center önünde buluşacağız, saat 8:00’de, güzel bir gezinti yapmak için. Herkes davetli. Bekliyoruz. Danışma için Necdet’i ara: 212 245 1255.

Dünkü yürüyüş ise, 25 kişilik bir grup olarak Belgrat Ormanı’na gittik. Herkesin birkaç arkadaşını getirdiği için neşeli bir kalabalık oldu.

Ormandaki ağaçların tüm yaprakları düşmüştü. Yol sarı yapraklar ile çamur doluydu. Serin, puslu hava hızlı yürümek için tam uygundu. Baraj daha dolmuş, daha az bekliyorduk.

Koştuktan sonra Necdet’in verdiği t-şörtleri giydik ve Orhan’ın sayesinde güzel bir kahvaltı yaptık.

Çeşitli bir toplum vardı: kadın, erkek, yürüyücüler, koşucular . . . en genç 9 yaşındaydı, 60 yaşına yaklaşan da katıldı. Türk, İngiliz, Yeni Zelandalı, Ganalı, İspanyol, Amerikalı . . .

Güldük, dinlendik, eğlendik. Hem spor hem meditasyon yaptık. Yeni bir özgürlük tattık. Bir kişinin söylediği gibi, yumuşak toprak üstünde adım adım ilerlerken, ruh, beden ile zihin özgürleşiyor ve aynı frekansta da oluyor.

İyi haftalar! Görüşmek üzere.

No comments: