By incorporating pedestrian and bike paths into its transportation strategy, Istanbul can build a physical and social infrastructure that optimizes the participation of all people, regardless of physical and mental disabilities.
Istanbul then would be not simply Europe’s largest and fastest growing city. It would be its model.

Wednesday, December 30, 2009

3 Ocak, Hulya ve Beyazaitaga Kaleici'nde!

Bu Pazar, 3 Ocak, saat 10.30da Beyazitaga Sosyal Tesisleri'nde, Adim Adim'in cok sevdigi uzun kahvalti sofralarindan birinin etrafindayiz.


Bir taraftan kahvaltimizi yaparken, diger taraftan muhtesem sesli arkadasimiz Hulya da kulaklarimiza bir ziyafet veriyor ve Pazar keyfimize keyif katmaya devam ediyoruz.
Kahvalti sonrasinda, surlarin hemen dis tarafinda Topkapi Sehir Parki'nin icinde bulunan, 2009 yili Subat ayinda acilmis ve Turkiye'nin ilk panoramik muzesi olan Panorama 1453 Fetih Muzesi'ni ziyaret ediyoruz.

Muzeyi de icinde barindiran park ise basli basina ayri bir konu Eskiden Topkapi garaji olarak bildigimiz, otobuslerin girip ciktigi o kesmekes mekan tamamen temizlenerek, 360 donumluk bir sehir parki haline getirilmis. Park diyince hepsi gelebilir akliniza evet, kosmak, yurumek, bisiklet, frisbee . . .

Tabii ki bunu da degerlendiriyoruz ve muze sonrasinda istedigimiz aktiviteyi yaparak parkta Pazar keyfimize devam ediyoruz. Belki de amfitiyatroda Hulya'dan bir kucuk konser daha dinleyebiliriz.

Isterseniz kahvalti oncesi ya da sonrasi, ekteki linkte belirtilmis Topkapi-Yedikule guzergahinda (gidis-gelis yaklasik 6 km) kosabilirsiniz.

Guzergah hakkinda bilgi vermesi icin sevgili Serin'in cekmis oldugu fotograflardan da faydalanabilirsiniz.

Pazar gunu TOFD'den arkadaslarimiz de yine tum program boyunca bize eslik edecekler.
Biz gezmeye, kesfetmeye, tanimaya ve tanitmaya devam ediyoruz. Siz de destek olmaya devam edin :)

Yeni yilda hersey gonlunuzce olsun, mutlu yillar.

Pazar gunu gorusmek dilegiyle.

Saat: 10.30
Bulusma yeri: Beyazitaga Sosyal Tesisleri
Kahvalti: 10 TL
Muze giris: 4 TL
Sorular: Serin 0 555 508 22 67

No comments: