By incorporating pedestrian and bike paths into its transportation strategy, Istanbul can build a physical and social infrastructure that optimizes the participation of all people, regardless of physical and mental disabilities.
Istanbul then would be not simply Europe’s largest and fastest growing city. It would be its model.

Tuesday, September 15, 2009

Alibeyköy'de bir koşu parkur düşü

Foto: Alibeyköy (ön planda) ve Kağıthane (arka planda) doğayı geri itiyor.














Bir varmış bir yokmuş Alibeyköy İstanbul'un en yetenekli koşucularını besliyormuş, çünkü bu semtin muhteşem koşu alanları varmış ve çocuklar özgürlüğü tatmak için Alibeyköy Deresi boyunca devamlı koşuyorlarmuş.

Foto: Bugünkü Alibeyköy'lü çocuklar az koşarlar. Alibeyköy Stadı var (duvarın arkasında), ama her saatte açık değil. Halk nerede koşar?













Bugünlerde Alibeyköy kent ile doğa arasındaki sınırda duruyor. Alibeyköy Deresi kenarında yeşillik var. (Foto: Sol tarafta Alibeyköy, sağda Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, Kağıthane)













Ancak inşaat siteleri çıkıyor yavaş yavaş; mesela Alibeyköy Merkez ile Baraj arasında KİPTAŞ'ın Fınanskent olacak.














Derenin her iki taraftaki yollar geniş, ve yolların yanında güzel, yumuşak zeminli bir koşu yolu için bol bol yer var. Düşte bir şey kolayca görünüyor: Alibeyköy Deresi İstanbul'un en güzel koşu yerlerinde oluşabiliyor.

Foto: Baraj Yolu'ndan yeni Trump Binaları görünüyor.













Foto: Atatürk Caddesi Alibeyköy Merkez'e uzanıyor.













Üstelik, bugünlerden itibaren mevcut olan yollar şimdilik orta mesafe yarışlarına uygun. Aşağı yukarı 7 km bir yuvarlak var: Merkez'deki Alibeyköy Stadı'ndan çıkıyorsun, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesini kuzeye yönelim izliyorsun. Ondan sonra Baraj Yolu'nda sonuna kadar koşuyorsun. Atatürk Caddesi'ne gelince sola dönüyorsun, Merkez'e doğru koşuyorsun.

İstanbul'un yol koşucuları her iki ayda Riva'da yarışabiliyorlar artık, ve arada Alibeyköy'de koşabilirler. Neden olmasın? Alibeyköy (Eyüp İlçesi) koşu kültürü için önemli bir kaynak sağlanabilir.

Sadece koşucular için değil, erken saatlerde (özellikle hafta sonları) bu parkur bisikletliler için artık uygun ve keyifli. Düzenli bir bisiklet ve koşu parkuru yapılırsa mahallenin genç bisikletlileri ve koşucuları önemli ve zevkle bir şekilde istafade edebilirler.

Haydi arkadaşlar, biraz düşünelim, bir plan yapalım. Ne dersiniz?? Bu vizyonunun geliştirilmesi gerekiyor. Yardımcınıza ihtiyacımız var. Lütfen bizi arayın:
0 539 304 49 44
john.crofootATadimadimDOTorg

Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi




Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi Baraj Yolu'nun başlangıcına yaklaşırken, kaldırım daralıyor.




















Baraj Yolu'nda yayalar tekrar nefes alabilirler, koşular daha hızlı koşabilirler. Ama kaldırım düz olmadığı için dikkat edilmesi gerek.














Baraj Yolu'nda













Baraj Yolu'nda Atatürk Caddesi'ne yaklaşırken, yeni köprüyü geçiyorsun.













Baraj Yolu'nun sonu'ndaki köprü 2008'de yapıldı, ve şehirde hiç yaya yokmuş gibi incecik bir kaldırım yapıldı. Ne yazık ki.














Baraj Yolu'nun bitiş noktasından, sola dönüyorsun ve Alibeyköy Merkez'e kadar Atatürk Caddesi izliyorsun. Sağa dönersen, iki seçeneğin var: ya Yeşil Pınar'a çıkıyorsun (bisiklet yolu var tepe üstünde !!!) ya Gazi Mahallesi'ne çıkıyorsun (ve Gazi Mahallesi'ni geçtikten sonra Baraj Üstü'ne varıyorsun ve o zaman çamlı ormana girmiş oluyorsun, ama artık 2-3 tane farklı güzergaha uzandık . . . )













Atatürk Caddesi



No comments: