By incorporating pedestrian and bike paths into its transportation strategy, Istanbul can build a physical and social infrastructure that optimizes the participation of all people, regardless of physical and mental disabilities.
Istanbul then would be not simply Europe’s largest and fastest growing city. It would be its model.

Thursday, September 3, 2009

Orman yetmez! Eski surlar boyunca koşalım!!

Şehrin merkezinde birlikte yürüyüp koşalım, yeni insanları Adım Adım hareketlerine teşvik edelim! İsterseniz, bisikletleriniz ve tekerlekli sandalyeleriniz ile geliniz!

Yer: Topkapı (saray değil! eski Bizans surların’da), Millet Caddesi ile Vatan Caddesi arasında
Harita’da Surp Nagogoyas Kilisesi yanında:
http://sehirrehberi.ibb.gov.tr/map.aspx?&ap=istanbulresim&cx=86406&cy=96976&scl=7

Zaman: bu Pazar günü, 6 Eylül, saat 8.00

Ulaşım: Topkapı merkezi bir yer, Metrobüs, Otobüs (Beşiktaş’tan 28T, Taksim’den 83), Tramvay (Topkapı durağı) ve Metro (Ulubatlı durağı) ile ulaşılabilir.

Kahvaltı ve “vestiyer” (he he!): Surp Nigogoyas Kilisesi yanında çok hoş ve gögeli bir çay bahçesi var. Esat Abi bizi bekliyor, ve çantalarımızı köşede bırakabileceğimizi söyledi. Kahvaltı olarak, salatalık, domates ve meyve getirebiliriz. Yakın yerlerden tost ve menemen alınır. Beyaz Altağ Camii’n önünde bay/bayan tuvaleti var; bayanlar için Yeşil Ordu Oteli’nde bir tuvalet de var. Meydandaki bir lokanta içinde tekerlekli sandalyeliler için bir tane de var.

Topkapı’ya uluşım kolay; ormandan uzak oturanlar kolayca Topkapı’ya gelebilirler. Şehrin için Adım Adım koşularının yeni bir çekim merkezi olabilir. Düzenli bir parkur yok, ancak surlar yanındaki sokaklar sakin (ve asfaltla yapılan) ve surların kalıntıları, eski kiliseler, camiler ve güzel bahçeler özel kentsel bir manzara yaratıyor. Surların dışarında çimen ve beton kaldırımlar var. Tabiiki, her mahalle gibi, köpekler var ve bazı yerlerde duman var. Neyse. Hallederiz!

Not: Surların uzunluğu Ayvansaray’dan Yedikule’ye kadar aşağı yukarı 6.5 km. Topkapı ile Ayvansaray arasında birkaç yokuş var; Topkapı ile Yedikule arasında düz. Başka ayrıntılar ve bazı fotoğraflar için:
http://www.todayszaman.com/tz-web/news-163925-running-along-the-city-walls.html

3 comments:

sarapci said...

Biz iki kişi geliyoruz. Görüşmek üzere.

Emin ve Orhan

Unknown said...

Plan çok güzel. Deniz'i de bisikletle getirsek yollar uygun olur mu?

runningistanbul said...

Sağ olun, arkadaşlar! Yollar uygun Deniz'i için: düz, ama Millet Caddesi'nde dikkat etmek lazim