By incorporating pedestrian and bike paths into its transportation strategy, Istanbul can build a physical and social infrastructure that optimizes the participation of all people, regardless of physical and mental disabilities.
Istanbul then would be not simply Europe’s largest and fastest growing city. It would be its model.

Monday, September 14, 2009

Alibeyköy'de: Urban Trekingçiler Yağmurdan Korkmazlar!


İki günden beri yağmur bekleniyordu, ancak az yağmur yağmıştı. İşte, Pazar sabahı, saat 8.00de, Alibeyköy'deki Mısır Heykeli'nde buluştuğumuzda, hava bulutluydu. Yağmur yoktu.

Ancak yürümeye başladığımızda, yavaş yavaş yağmur başladı. (Kötü bir örnek gösteriyoruz. Her bisikletli düzenli kaskını giyinsin!!)


Havadan korkmadan, guneye yöneldik. Santralistanbul'a gelince, yeni parkına girdik. Bu park artık Santralistanbul'dan Unkapanı'na kadar Haliç boyunca uzunyor.




Eski Galata Köprüsü'ne kadar uzandık.





Ve Alibeyköy'e dönmek için karşıya geçtik.





Fakat, ne yazık ki, İstanbul Kültür Merkezi'nin önündeki parkur kapalı. Açıl Susam Açıl desek de ifadelerimiz hiç faydalı değildi. Üzüldük.















Tekrar Nostaljik Galata Köprümüzü geçtik, ve arkadaşlarla karşılaştık.














Gerçekten Haliç'in güney kenarında güzel bir rekreasyon alanı oluştu. Koşucular, yayalar ve bisikletliler için harika bir parkur var.

Yaya yolları geniş, güvenli ve trafik'ten uzak kalıyor. Tek şikayet yaya yollarının çogunun betondan yapılması. Beton aşırı sert bir zemin ve koşucular için zararlı oluyor. Belediye ile konuşalım, yumuşak zeminli koşa parkuru yapılsın diye!













Üstelik, bazen araba trafiğiyle sıkıştık, rahatsız olduk. Bu zor ve tehlikeli noktaları geçmek zorundaydık ama hallettik!















Alibeyköy'e geldiğimizde yağmur durdu. Sırılsıklam olarak Alibeyköy Stadı'nın yanındaki lokantaya gittik, ve Halil Usta bizim için güzel bir Urfa dürüm yaptı.



















Nefisti!



















Bu arada, Hor Hor'da olduğu gibi, Alibeyköy'de de bir sürü insan bisiklet kullanıyor.

Kuşkusuz, güzel, güvenli ve uzun bisiklet ve yaya yolları yapılırsa, daha fazla kişi harekete geçer. Ne yapalım, arkadaşlar??


















Daha fazla fotoğraflar görmek için, lütfen linki tıklayın

No comments: